Koko malliston facelift ja Suomen näyttävin palotapahtuma!

17.3.2021

Viimekuukausina hihat ovat heiluneet Warma-Uunien kehitysosastolla Uudessakaupungissa jälleen intensiivisesti. Tulisijoissamme puut palavat todella näyttävästi ja tästä voimme kiittää jatkuvaa kehitystyötä puhtaaseen kaasupaloon perustuvan Puupihi-polttotekniikkamme parissa. Varaavat takkamme uudistettiin Puupiheiksi jo kymmenen vuotta sitten, joten meillä on ollut mainiosti aikaa hioa palamista optimaaliseksi erittäin kannustavan asiakaspalautteen innostamana. Nyt olemme saaneet koko varaavien takkojen malliston päivitettyä myös ulkoisesti näyttävämmäksi mm. luukku-uudistuksen myötä.

Plussan verran enemmän tulen tunnelmaa ja iso kourallinen uusia tuotteita

Koko varaavien takkojen mallisto on siis saanut uudet tyylikkäät pintaan upotettavat luukut. Samalla kiinnitimme huomiota tulisijojen ilmansäätöihin ja käyttäjäystävällisyyttä on parannettu. Uudet luukut toivat mukanaan erittäin paljon hyvää teknisesti ja esteettisesti. Luukkujen upotus tulisijan pintaan aiheutti muutoksia luukkujen kokoon, leivinuunien luukut suurenivat, mutta kolikon kääntöpuolena tulipesän luukkujen lasipinta-ala kutistui hivenen. Vaikka uudet luukut eivät merkittävästi katselualaa vanhoihin luukkuihin verrattuna tulipesään suljekaan, halusimme silti luoda mallisto, jossa maksimoidaan elämys elävän tulen äärellä.

Uusilla korkeammilla luukuilla varustetuista tulisijoista luotiin oma Plus-mallisto. Tutustu siis tuotteisiin Fiona 75 Plus, Fiona 85 Plus, Santeri 75 Plus ja Hilda 75 Plus. Lisäksi mallisto laajeni kokonaan uudella Hilda 85:sella, josta samalla tuotiin markkinoille Hilda 85 Plus.

Santeri 75 Plus

Fiona 75 Plus

Fiona 75 Plus

Hilda 75 Plus

Hilda 75 Plus

Hilda 85 Plus

Hilda 85 Plus

Aulikki Kakluuni

Aulikki Kakluuni

Uunituoreisuun uutuuksiin kuuluu myös Pyöreä Aulikki Kakluuni muotokaakelikranssein, VAU!

Komean palotapahtuman etuna tehokkuus ja ympäristöystävällisyys

Palotapahtuman näyttävyys tulisijoissamme on rehellisesti sanottuna polttotekniikan hiomisen sivutuote. Perinteisessä varaavassa takassa puut palavat vapaasti arinalla saaden kaiken paloilman alhaalta. Tällä tekniikalla merkittävä osuus puista vapautuvasta kaasusta karkaa päästöineen hormista ulos ja arinan alta tulviva ilma jäähdyttää palotapahtumaa. Tähän ongelmaan paneuduimme jo kymmenisen vuotta sitten kyynärpäitä myöden ja lopputuloksena syntyi polttotekniikka, jossa paloilmaa ryhdyttiinkin johtamaan arinan sijasta tulipesän taustaseinälle. Uusi tekniikka nosti tulisijojemme hyötysuhdetta merkittävästi ja pudotti päästöjä radikaalisti. Osasimme toki odottaa komeata kaasupaloa, mutta silti optimaaliseksi kehitetyn ilmanjakojärjestelmän lopputuloksena syntynyt tulinäytös yllätti todella positiivisesti.

Myös pelletti palaa pitkään ja näyttävästi

Nykyasumisessa, varsinkin taajama-alueilla puunsäilytystilat ovat maltillisia ja polttopuiden saatavuus kesken lämmityskauden saattaa olla haasteellista. Kulunutta talvea ovat leimanneet viimevuosista poiketen pidemmät pakkasjaksot, jolloin tulisijalämmitys olisi mukava lisä, mutta klapisylillisen ostaminen huoltoasemalta ei ole se kustannustehokkain vaihtoehto. Pelletti sen sijaan on siistiä säilyttää ja sen jakeluverkko on hyvä. Lisäksi pelletti on puhdasta puuainesta, jolloin siinä on hyvä lämpöenergia / hinta -suhde.

Pelletinpolttoon tarkoitettuja virityksiä on markkinoilla monenlaisia. Ongelmana näissä on usein heikko teho ja mitättömältä näyttävä palaminen. Warma-Uuneissa myös pelletit palavat sekä tehokkaasti että näyttävästi. Jälleen avainasemassa on optimaalinen ilmanohjaus, jolloin palaminen on puhdasta kaasupaloa komealla liekillä. Tulisijassa poltetaan pelletit kertapanoksena, eli polttaminen on todella vaivatonta.

Osassa Warma-Uuneissa pelletinpoltto-optio on valmiiksi integroitu runkoon. Arinoiden tilalle on vain hankittava pelletin polttoon soveltuva laite, joka toimii täysin sähköttömästi ja klapikäyttöinen tulisija muuntautuu pellettitakaksi helposti. Näin kumpaakin polttoainetta voi käyttää korkealla hyötysuhteella, vaikka vuoropäivinä. Tai klapiliiterin kevättalvella tyhjennyttyä voi vaivatta vaihtaa pellettiin.

Mitä seuraavaksi?

Seuraavaksi kehityslistallamme onkin sitten verkkosivujemme uudistus, sillä kasvanut asiakasmäärä varsinkin verkkokauppamme puolella on saanut meidät painamaan mietintämyssyn päähän kaupan kehittämiseksi entistä asiakasystävällisemmäksi. Ja kyllähän meidän tuotekehityslaboratoriossakin pöhisee. Kannattaa siis pysyä kuulolla, kohta takkatehtaalta jälleen pärähtää!

 

, , ,

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *