Se on lempeä, leppoisa, luotettava, lämmin ja kokkaa kanssasi

5.2.2021

Se on lempeä, leppoisa, luotettava, lämmin ja kokkaa kanssasi

Voiko otsikon kuvaamaa kumppania ollakaan? No meiltä ainakin löytyy parikin erinomaista ehdokasta – nimittäin nyt olisi tarjolla mallistollinen varaavia puuhelloja.

Suloisen lämmin keittiö, herkulliset tuoksut ja ilman kiirettä meheväksi kypsyneet ruuat, voiko sen kokonaisvaltaisemmasta kulinaristisesta elämyksestä edes unelmoida? On monta syytä rakastaa varaavaa puuhellaa ja edellä mainitun elämyksen saavutettavuuden lisäksi puuhella ei kuluta wattiakaan sähköä. Puuhella lämmittää sinua silloinkin, kun sähköpatterit viilenevät.

Kaappitilaa vai uniikkeja ruokaelämyksiä

Kyllä, puuhella lohkaisee aimoannoksen tilaa keittiön kaapeilta, mutta antaa patakaupalla hyvitystä käyttäjälleen. Puuhella on oikein käytettynä pitkäkestoinen kumppani ja suorastaan paranee käytössä. Se vaatii käyttäjältään varsinkin alkutaipaleella totuttelua, mutta antaa ruuanlaittoon ja leivontaan uusia ulottuvuuksia. Esimerkiksi puuhellan uunissa hitaasti ja tasaisesti laskeva lämpötila mahdollistaa ruokiin mehevyyden, jota on vaikea jäljitellä sähköuunilla.

Rakettitiedettä puuhellan käyttö ei ole. Alkutaipaleen voi taittaa keittämällä vaikka perunat tai kypsentämällä uunissa puuroa. Liesitason ja uunin lämpötilaa säädetään puumäärällä ja tasolta sopivan lämpöistä kohtaa etsimällä. Kiireisen kokkaajan työkalu puuhella ei ole, siihen tarkoitukseen suosittelemme mikroaaltouunia. Mutta kun puuhellaa käyttää myös lämmittämiseen, ruuanlaitto sujuu mukavasti lämmittämisen ohessa.

Savumerkkejä hellan pesästä?

Veto-ongelmat ovat ehkä yleisimpiä ongelmia, joihin puuliesien käyttäjät joskus törmäävät. Tehokkaasti toimivan lieden peruspilarina on sen sisällä kulkevien savukaasujen kiertäminen tasaisesti lieden rakenteissa. Tästä syystä savukaasuilla on kohtuullisen pitkä matka hormiin ja jos tähän yhdistelmään lisätään kylmä hella, kostea ja laiska hormi, sekä sopivasti matalapaineinen ilma, on päätä pahkaa sytyttelijän kohtalona erittäin todennäköisesti lieden läheisyyteen paikallistuva savupilvimuodostelma.

Kylmäksi päässyt tulisija ja hormi kannattaakin ottaa käyttöön aina maltilla. Reipas alkuveto ei sekään aina anna takuita hyvästä vedosta, sillä kostea hormi saattaa laiskistua vasta lämmetessään. Nykyasumisessa haasteita tuo myös tehokkaat ja alipaineiset ilmastoinnit sekä tiivis rakennustekniikka. Siksi uuteen taloon puuhellaa hankittaessa on ehdottomasti harkittava myös erillisen paloilman tuomista liedelle ulkoa alapohjan kautta.

Tutustu aina lieden käyttöohjeisiin huolellisesti, lue myös vinkkejä varaavan puuhellan käyttöön!

Lasiluukun kautta aidon tulenloimun tunnelmaa

Puuhellan hankkijalle tarjoamme monipuolisen malliston varaavia liesiä, jotka soveltuvat sekä lämmitykseen että ruuanlaittoon erinomaisesti. Viimeisimpänä uutuutena on kaikissa malleissa lasiset tulipesän luukut, joiden läpi voi ihailla aidon tulen tunnelmaa. Puuhelloissamme on myös keraamiset pinnat, jotka on viimeistelty oman kaakelitehtaamme muotokaakelikulmin. Helposti puhtaana pidettävä keraaminen laattapinta mahdollistaa useamman värivaihtoehdon.

Kiinnostus puuhellojamme kohtaan kasvaa jatkuvasti, joten tästä voimmekin päätellä, että yhä useammassa kodissa haaveillaan aidosta puulla lämpiävästä hellasta. Ja moni haave on myös käynyt toteen, sillä tälläkin hetkellä tuotantolinjallamme on valmistumassa useampia puuhelloja.

 

Miten on, olisiko sinun keittiössäsi tilaa uudelle uskolliselle ystävälle?

, , ,

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *