Voiko tulisijan ostaa verkkokaupasta?

10.1.2019

Voiko tulisijan ostaa verkkokaupasta?

Kaupankäynti on viimevuosina siirtynyt voimakkaasti verkkoon. Verkkokaupankäynti on ajasta ja paikasta riippumatonta, ostoksia voi tehdä vaikka illalla kotisohvalta. Nykyään lähes kaikilta löytyy laite ja yhteydet verkko-ostamiseen. Ei siis ihme, että verkkokauppa houkuttaa. Tulisijamyynnin käynnistyminen verkossa on ollut kuitenkin varovaista.

Verkkokauppaa pidetään helppona, mutta onko se todellisuudessa sitä? Lähtökohtaisesti ostopäätöksen avuksi ei ole asiantuntevaa myyjää. Meille suomalaisille toki sopii, kun saamme ”katsella rauhassa”, myyjältä kaivataan vasta, jos apua tarvitaan. Jonkinasteinen asiakaspalvelu toimii usein myös verkossa, chattiruutu tai asiakaspalvelunumero löytynee monista webshopeista.

Klikkaa ostoskoriin ja maksa, vai tarvitaanko enemmän?

Vaatteet, pienelektroniikka ym. ovat vielä helppoa ostettavaa. Suurin riski ostamisessa on vikaostos tai toimitusvaikeudet, mutta isot verkkokaupat tarjoavat hyvät palautus- ja maksuehdot.

Entä sitten, kun hankitaan jotain suurempaa, jonka hankinnassa todella olisi tarvetta asiantuntijan avulle? Entä jos asiakas ei huomaa tarvitsevansa asiantuntijan apua? Tulisijamyyntiä on harjoitettu verkossa jo useita vuosia, mutta ongelmilta ei ole vältytty. Tulisijan asentamiseen liittyy paljon mm. paloturvallisuuteen, lainsäädäntöön ja rakennustekniikkaan liittyviä vaatimuksia, joista maallikolla ei välttämättä ole riittävästi tietoa. Tulisijan hankinta ei yleensä yksin riitä, vaan mm. palomuurit, pohjatyöt, hormi ja lupa-asiat tulee ottaa huomioon ennen asennusta, jotta vältytään yllättäviltä kustannuksilta. Jos hankittu tulisija ei sovikaan kohteeseen, ei sen palauttaminen käykään enää käden käänteessä. Pahimmassa tapauksessa ongelmat huomataan vasta käyttöönottovaiheessa, eikä palautusoikeus pääsääntöisesti kata asennettua tuotetta.

Kun asiantuntija on tukena myös verkko-ostoksissa, minimoit virheiden riskin

Tulisijaa ostaessa myyjän asema korostuu. Ostaja on saattanut tilata tuotteen omatoimisesti, mutta esimerkiksi hormiliitoksen paikka on merkitty epähuomiossa väärin. Olemme jo vuosia myyneet tulisijoja Netraudan ja Taloon.com:in kautta ja nyt myymme myös omasta verkkokaupastamme. Kokemus on opettanut, että asiakkaaseen on aina oltava yhteydessä ennen tuotteen lähetystä. Sopimaton tai väärä tuote kirvelee sekä takkatehdasta, myyjää, että ostajaa. Myös rahditusasiat on varmistettava etukäteen, 1500 kilon tulisijarahtia ei jätetä naapurin mummon postilaatikon viereen.

Alkuepäilykset sulivat kokemuksen myötä

Alkuvuosina verkkokauppa kävi meillä tahmeasti, pienen valmistajan tuntemattomuus ja ihmisten tottumattomuus isompiin verkko-ostoksiin näkyi myyntiluvuissa. Nyt verkkokauppa on kuitenkin noussut jo selkeästi perinteisen studiomyynnin rinnalle. Verkkokaupassa korostuu maksamisen helppous, enää ei tarvitse osamaksusopimusta rustata pienessä kopissa myyjän kanssa, vaan maksamisen ja maksujen osittamisen voi hoitaa omavalintaisesti sen kummempia myyjälle selittelemättä.

Meitäkin verkkokauppa aluksi askarrutti, jopa kauhistutti. Siksi paneuduimmekin heti alussa siihen, miten pystymme välttämään edellä mainitut ongelmat. Perusideana on, että asiakasta ei jätetä yksin verkossakaan, vaan hänellä on saatavilla paras mahdollinen tietämys ja tuki jo hankintavaiheessa, mutta myös hankinnan jälkeen. Homma on nyt hanskassa ja myös verkko-ostajien asiakaspalaute on hyvää, joten enää ei verkkokauppa ole meille pelottava ja tuntematon. Nyt näemmekin nettiostamisen suurena mahdollisuutena, sekä asiakkaan että myyjän näkökulmasta. Joka tapauksessa verkossa ostaminen on tulevaisuutta ja sitä on kehitettävä asiakkaan parhaaksi.

Hyödynnä yhteydenpitokanavia tulisijaa ostaessasi

Ostipa Warma-Uunin sitten verkkokaupasta, jälleenmyyjän studiosta tai tehtaanmyymälästä, voi Warma-Uunien tehtaalle olla aina yhteydessä mieltä askarruttavista asioista kaikissa tulisijakaupan eri vaiheissa. Myös verkkokaupassa asioivan kannattaa tarvittaessa pyytää esimerkiksi suunnittelukäyntiä asennuskohteeseen ja vaikka asennuspalvelua ei verkosta olekaan suoraan saatavilla kohteiden moninaisuuden vuoksi, on sen ostaminen täysin mahdollista meiltä myös verkon kautta koko maahan. Hyödynnä siis puhelinta, sähköpostia, chattiruutua tai nettisivujemme yhteydenottolomaketta, olemme valmiita auttamaan tulisijaunelmasi toteutuksessa.

Yksi hyvä keino saada nopeasti tukea tulisijahankintaan, on asennuskohteen kuvaaminen. Nykyään lähes jokaisen taskusta löytyy kameralla varustettu puhelin, joten nappaamalla kuvan asennuspaikasta ja lähettämällä sen meille, voimme antaa hyvinkin nopeasti ohjeita ja auttaa suunnittelussa ja samalla välttää yllätyksiä, joita muuten voisi tulla esille.

Vielä riittää verkkokaupassamme jalostettavaa

Olemme tottuneet tarjoamaan täyttä palvelua myymälästämme, miksi emme tekisi sitä siis myös verkossa. Tämä tarkoittaa tietysti sitä, että lisätarvikkeiden myynti, kuten hormien ja palomuurien tulee olla saatavilla kaikille asiakkaillemme ostopaikasta huolimatta. Vielä näitä tuotteita ei suoraan pysty verkosta ostamaan, mutta kaikki on sovittavissa ja olemme valmiita kehittämään nettikauppaamme vastaamaan kysyntään. Jos siis haluat tarjouksen koko paketista, ole yhteydessä tehtaaseen tai jälleenmyyjäämme, se ei vielä maksa mitään. Suunnitteluapu ja kotikäynnit ovat myös maksuttomia.

Suurin haaste verkkokaupassa meille pienehkönä valmistajana on toki resurssien riittävyys. Verkkokauppa vaatii jatkuvaa ylläpitoa. Tällä hetkellä olemme tehtaalta parhaiten tavoitettavissa arkisin klo 8-16, mutta verkkokaupassa asiakas pohtii ostamista kellonajasta riippumatta. Nyt toivommekin, että asiakas malttaa odottaa vastausta seuraavaan arkipäivään, mutta on selvää, että palvelun tavoitettavuutta on tulevaisuudessa laajennettava.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *