Miksi valita Warma-Uuni?

16 hyvää syytä valita Warma-Uuni

 

1. KOTIMAISUUS JA LAATU

Warma-Uunit ovat kotimaisia laatutuotteita, joiden valmistukseen käytetään lähes yhdeksänkymmentäprosenttisesti suomalaisia raaka-aineita ja osakomponentteja. Laadun varmistaa 40 vuoden kokemus tulisijavalmistuksesta yhdistettynä omaan moderniin tuotekehityslaboratorioon, jossa pystytään kehittämään palotekniikkaa ja runkomateriaalin fyysisiä ominaisuuksia.

2. HUIPPUTEKNIIKKAA

Pitkän kehitystyön tuloksena syntynyt patentoitu Puupihi-palotekniikka on ainutlaatuista ja ennennäkemätöntä tekniikkaa varaavissa takoissa. Uuden sukupolven palotekniikan ansiosta Warma-Uunien CE-merkintätestien tulokset ovat tulisija-alan huippua. Jopa 92 prosentin mitattu hyötysuhde on todistettavasti korkein mitattu tulos Suomessa ja alle 0,1 prosentin CO-päästöt kertovat väitteen vähäpäästöisyydestä todella pitävän paikkaansa. Warma-Uunin omistaja naapureineen ei siis joudu savunkatkusta kärsimään.

3. TUTKITTUJA MATERAALEJA

Tulisija rakennetaan kokonaisuudessaan tulenkestävästä massasta (W1400+), jonka perusaineena käytetään kotimaisia materiaaleja. Massan ominaisuuksia korostaa testatut valmistus- sekä valumenetelmät. Tuloksena on tiivis ja erittäin varauskykyinen, lähes 3000 kilon ominaispainon omaava tulisijarunko, joka sietää korkeita lämpötiloja muuttumattomana.

4. HYVÄT LÄMMITYSOMINAISUUDET LUOVAT ASUMISVIIHTYVYYTTÄ

Tulisijan rakenne on suunniteltu siten, että lämmönsiirto kuumista savukaasuista tulisijan massaan on mahdollisimman tehokasta, mutta massan luovuttama lämpö huonetilaan mahdollisimman tasaista. Lämpö vapautuu huonetilaan tasaisesti noin vuorokauden kuluessa. Tasaisesti luovuttavan tulisijan tuottama lämpö tuntuu erittäin miellyttävältä ja parantaa asumisviihtyvyyttä.

5. PUUPIHI TUO SELVÄÄ SÄÄSTÖÄ

Edellä mainittujen huippuominaisuuksien ansiosta Warma-Uuni on erittäin energiatehokas. Se lämpiää ja varautuu 100 prosenttiseen varauskykyyn jopa puolet vähemmällä puumäärällä kuin vastaava perinteisen palotekniikan omaava tulisija.

6. AIDON TULEN TUNNELMAA

Pienestä polttopuumäärästä huolimatta palotapahtuma on erittäin näyttävä ja haluttaessa paloajat voi säätää pitkiksi. Puupihi-tekniikalla toteutetussa takassa on heijastava keraaminen tulipesä sekä nerokas ilmanohjausjärjestelmä, jossa paloilma ohjataan tarkasti palotapahtumaan ja täyden palon vaihe on pitkä ja tehokas.

7. TEHOKASTA JA TURVALLISTA LÄMPÖÄ

Tarkan ilmanohjauksen ansiosta tulisijan ilmatarve on vähäinen. Tulisijaan ei tarvitse johtaa savukanavia ja palamista jäähdyttävää ylimääräistä hukkailmaa, jolloin kuumien savukaasujen kierto kanavissa hidastuu ja tulisija ehtii varautumaan. Optimaalisen ilmamäärän ja hitaan savukaasun kierron johdosta hormiin poistuvien savukaasujen lämpötilat ovat matalia ja tulisijan lämmittäminen on paitsi erittäin energiatehokasta, myös turvallista.

8. PUHDASTA PUUNPOLTTOA

Vähäpäästöisyyden ja korkean energiatehokkuuden mahdollistama huomattavan pieni polttopuuntarve tekevät Puupihi-tulisijasta erittäin ympäristöystävällisen. Luonnon ja ilmaston lisäksi säästät myös naapuriasi saasteilta ja savuhaitoilta.

9. PIHAPIIRIN EI TARVITSE OLLA PUUVARASTO

Puupihi-tulisija tarvitsee nimensä mukaisesti vain vähän puuta, joten takan lämmittämiseen ei vaadita tehokkaallakaan käytöllä suuria puuvarastoja. Puupihi-tulisijan puuntarve lämmityskautena on 5 – 8 kiloa klapia per päivä, kun vastaavan kokoisessa perinteisen polttotekniikan takassa se voi olla jopa 15 – 20 kg. Vuositasolla ero polttopuumäärissä voi olla siis huima.

10. PELLETTI VOI OLLA RATKAISU

Vaikka Puupihi-tulisija ei ole klapisyöppö, on erityisesti tiheästi asutuilla omakotialueilla ja rivitalossa polttopuun säilytys pienempinäkin erinä haasteellista. Tähän Warma-Uunit tarjoaa ratkaisuna tulisijaan jo valmiiksi integroidun pelletinpolttomahdollisuuden. Pelletinpoltto-ominaisuuden saa käyttöön pienellä lisälaitteella, jolla pellettiä voi polttaa erittäin tehokkaasti ja näyttävästi. Laitteen asennus tulipesään on yksinkertaista ja nopeaa ja sen voi helposti vaihtaa myös takaisin klapikäyttöön. Pelletti ei roskaa ja sitä on helppo varastoida. Sillä on myös hyvät jakelukanavat.

11. KESTÄVÄ TULIPESÄ

Tulisijan runkoaine on kehitetty kestämään koviakin lämpötiloja ja lämmönvaihteluita. Kokemuksesta kuitenkin tiedämme, että tulipesän kulutuspinnat, olipa materiaali sitten mitä tahansa, alkavat käytössä kulua ja rapautua kosteuden, korkeiden lämpötilojen, lämmönvaihteluiden ja mekaanisen rasituksen johdosta. Warma-Uunien tulipesien kulutuspinnat ovat lämpöä heijastavaa ja kestävää keraamista materiaalia, joka edistää puhdasta palamista. Vaikka tulipesä onkin suunniteltu mahdollisimman kestäväksi, tulee sekin ennen pitkää luonnollisesti kulumaan. Tulipesän kulutuspinnat on kuitenkin suunniteltu helposti vaihdettaviksi. Sen voi tehdä vaikka itse.

12. SOVELTUU NYKYAJAN TALOTEKNIIKKAAN

Warma-Uunien kehittämään paloilmatekniikkaan on helppo liittää lisävarusteena korvausilma huonetilan ulkopuolelta. Korvausilma johdetaan suoraan ilmanjakoyksikköön, joten tulisijan käytössä ei ole eroa käytetäänkö sitä korvausilmalla vai huoneilmalla. Esimerkiksi osa ilmasta ohjautuu esilämmitettynä luukun huuhteluun, mikä vähentää luukun nokeentumista. Korvausilmayksikkö on varustettu omalla sulku-/säätöpellillä. Suosittelemme korvausilmajärjestelmää aina kun tulisija asennetaan uudisrakennukseen tai muuhun koneellisella ilmanvaihdolla varustettuun taloon.

13. HELPPOKÄYTTÖISYYS

Puupihi-palotekniikan kehitystyössä on yhtenä kriteerinä ollut helppokäyttöisyys ja siinä onkin onnistuttu loistavasti. Käyttäjien palaute on yksiselitteisesti ollut ”helpompi käyttää kuin perinteistä tulisijaa”.

14. LAAJA MALLISTO

Warma-Uunien laajasta takkamallistosta löytyy tulisija jokaiseen kotiin ja kohteeseen, olipa kysymyksessä pieni kesäasunto tai suuret mittapuut täyttävä omakotitalo. Ulkomuodossa voit valita nykyaikaisen funkkistyylin tai perinteitä noudattavan muotokaakeliuunin, vaikka aidoilla käsinmaalatuilla kuvioilla. Väreissä ja pinnoitteissa on runsaasti valinnanvaraa ja tuotteet ovat myös räätälöitävissä. Varaavien Puupihi-takkojen lisäksi Warma-Uunit valmistaa myös varaavia liesiä ja puolivaraavia kiertoilmatakkoja, sekä maahantuo takkasydämiä ja kamiinoita. Kaikkien tuotteiden valmistus- ja valintakriteereinä ovat korkea laatu, tehokkuus ja toimitusvarmuus.

15. DESIGN-OSAAMISTA

Warma-Uunit ovat suomalaista muotoilua, joiden yksilöllisen ulkomuodon takaa Warma-Uunien huippuosaamista edustava oma kaakelitehdas Uudessakaupungissa. Keramiikkatehtaassa valmistuvat käsityönä laadukkaat ja taatusti kotimaiset uunimuotokaakelit ja koristekaakelit.

16. JATKUVAA KEHITYSTYÖTÄ

Vaikka Warma-Uunien tulisijat edustavat jo kehityksen kärkeä, teemme jatkuvasti laajaa tutkimustyötä palotekniikan jatkokehittämisessä ja erityisesti sen soveltamisesta teknisesti nopeasti kehittyvään talotekniikkaan. Tutkimme myös kuluttajien käyttötottumuksia esimerkiksi Puunsäästäjän polttokurssien avulla, joita olemme järjestäneet jo yli 70 eri puolilla Suomea, niihin onkin osallistunut jo liki 6000 osallistujaa. Lisäksi teemme yhteistyötä eri tutkimusorganisaatioiden kanssa, näitä ovat mm Itä-Suomen Yliopisto, VTT, Tekes ym.