Tehoarina ja pellettipoltin

Pellettipoltin

Patentoitu pellettipoltin mahdollistaa pelletin tehokkaan polttamisen varaavassa Warma-Uunissa. Voit vaihtaa takkasi klapikäytöstä pellettilämmitteiseksi helposti ja vaivattomasti. Puunpolttoon tarkoitetun rakoarinan vaihtaa pellettipolttimeksi, tai pellettipolttimen takaisin rakoarinaksi n. 10 sekunnissa. Pellettipoltin on saatavissa lisävarusteena Aurora-tuoteperheen takkoihin (eli kaikkiin leveydeltään 85 cm tai alle oleviin takkarunkoihin).

Laitteen tehokkuus perustuu hallitusti palotapahtumaan kohdistettuun ilmansyöttöön, jolloin tuli palaa kaasupalona näyttävällä ja tunnelmallisella liekillä. Laite on panospolttoinen, eli koko takan lämmitykseen vaadittava pellettimäärä kaadetaan kerralla tulipesän alaosassa olevaan säiliöön ennen sytyttämistä.

Sekä klapin, että pelletin poltto tapahtuu Puupihi-takassa samalla kaksoispolttoperiaatteella. Varsinainen tehokas palo tapahtuu kaasupalona korkeassa lämpötilassa, jolloin puun tai pelletin energiasta jopa yli 90 % pystytään hyödyntämään lämmöksi. Lämpöä ei mene harakoille.

Tehoarina

Tehoarinaa ei ole saatavana toistaiseksi