Varaavan takan tekniset ominaisuudet

Rakenne

Warma-Uunien takat ovat varaavia elementtirakenteisia vastavirtauuneja. Niiden runko koostuu kolmesta osasta: Palolämpötilaa kohottavasta tulipesärakenteesta, varaavasta sisäkuoresta ja lämpöä tasaavasta ulkovaipparakenteesta.

Elementit liimataan ohutsaumamuurauksella (sauman vahvuus keskimäärin 1-2 mm). Ohutsauman ansiosta lämpö siirtyy tasaisesti rungossa myös pystysuuntaan, jolloin runkoon saadaan maksimaalinen varauskyky ja mahdollisimman tasainen pintalämpötila.

Tekniset tiedot

Tulisijoissa poltetaan kiinteää polttoainetta, eli puupilkettä (klapia), mukana tulevien käyttöohjeiden mukaisesti.

  • Savukaasujen lämpötilat ovat tulisijakohtaisia, mutta kaikkien Warma-uunien takka- ja liesimallien turvallisuustestien huippulämpötilat ovat alle 350 °C. Kansallisen soveltamisstandardin SFS 7021 mukaisesti hormin minimilämpötilaluokkavaatimus varaaville takoille ja kotitalousliesille on T400. (Hormin lämpötilaluokalle saattaa olla paikkakuntakohtaisia, rakennusvalvonnan asettamia erityisvaatimuksia)
  • Hyötysuhde mallista riippuen jopa 92 %
  • Häkäpäästö mallista riippuen jopa vain 0,07 %
  • Tulisijat ovat CE-merkittyjä standardin EN 15250 mukaisesti ja täyttävät täydentävän kansallisen soveltamisstandardin SFS 7021 lisävaatimukset.
  • Tulisijan lämpöluokka: lämminpintainen (max. 80 astetta)

Katso tarkemmat tekniset tiedot tuotesivuilta.

* Varmista paikallisilta viranomaisilta, onko kunnassasi paikkakuntakohtaisia erityisvaatimuksia

Suojaetäisyydet

  • Sivuille ja taakset 100 mm
  • Ylös 150 mm (tai 50 mm, jos takan runkoleveys 1000 mm tai yli)
  • Alas 70 mm (palamaton alusta)
  • Eteen 1000 mm vapaata tilaa

Suojaetäisyyksiä mahdollista pienentää kevyellä suojauksella.

Hormiliitäntä

Warma-Uunien tulisijat voidaan liittää T400 lämpötilaluokan hormeihin. Sytytyspellillä varustetuilla takoilla hormin lämpötilaluokan tulee kuitenkin olla T600. Warma-Uunien tulisijoissa suositeltava minimihormikoko on mallista riippumatta ∅ 150 mm tai puolen kiven hormi.

Tulisija on aina varustettava asianmukaisella, määräykset täyttävällä sulkupellillä, joka asennetaan joko tulisijaan tai savuhormiin. Savuhormin nuohottavuus on varmistettava.

Runkomateriaali

Warma-Uunien tulisijat valmistetaan tulenkestävästä W1400+ tulisijamassasta. Se valmistetaan Suomessa, kotimaisia pääraaka-aineita käyttäen. Tulenkestävää sideainetta ja lisäaineita käyttäen massa valetaan erikoisvalumenetelmällä erittäin tiiviiksi, jolloin massaan saadaan parhain mahdollinen varauskyky, lujuus ja lämmönkestävyys.

Warma-Uunissa savukaasu kiertää uunin kuoren alla savukanavissa, jolloin mahdollisimman suuri osa lämmöstä varastoituu runkoon ja runko luovuttaa lämmön tasaisesti ympäristöönsä. Warma-Uunissa lämpöä riittää tasaisesti ja pitkään, eikä tulisijan pintalämpötila nouse normaalilla, suositusten mukaisella lämmityksellä polttavan kuumaksi (max. 80 astetta).

Warma-Uunien runkoelementit ovat erittäin mittatarkkoja, jolloin myös elementtisaumat ovat erittäin ohuita. Näin huokoiset ja paksut liimamateriaalit eivät estä lämmön tasaista siirtymistä (varautumista) uunin rakenteissa. Uuni lämpiää tasaisesti joka puolelta, myös alaosasta.